Naleśniki bez nudy!

Przy posiadaniu choć odrobiny kreatywności – naleśniki można jeść dosłownie ze wszystkim. Ciasto naleśnikowe potrafią zrobić już dzieci w wieku przedszkolnym. Nic prostszego. Wystarczy kilka jajek, mleko oraz mąka do zagęszczenia oraz odrobina cukru i soli do smaku.

Jeśli komuś nie chce się wyrabiać w domu ciasta na naleśniki – zawsze może kupić gotowe płaty naleśnikowe lub fabrycznie pakowane naleśniki z nadzieniem w sklepie. Jest to jednak żywność w dużym stopniu przetworzona, a więc niezdrowa dla naszych jelit i żołądka.

Dobrym rozwiązaniem będzie zakup gotowych płatów naleśnikowych, pszennych, pod tortillę, mogą być także pełnoziarniste. Nadzienie, jakie do nich wybierzemy, może być w praktyce totalną fuzją naszej fantazji. Bardzo smacznym daniem będą z pewnością naleśniki z bobem oraz szpinakiem. Bób ugotowany pozbawiamy skórek. Wkładamy to wszystko do blendera wraz z podsmażonym na patelni szpinakiem mrożonych.

Jeśli pod ręką mamy świeży – oczywiście, nada się jak najbardziej. Zblendowana masa musi zostać też doprawiona wedle uznania.

Leave a Comment